Nieuwe SKS fietspomp zet duurzaamheidsnorm | NieuwsFiets.nu

2022-08-26 17:48:40 By : Mr. Mike Lu

SUNDERN (D) – Wie vraagt naar het bekendste product van SKS Germany hoort waarschijnlijk de SKS Rennkompressor. Deze vloerpompen werden al in 1966 werd ontwikkeld en sindsdien is SKS uitgegroeid tot een van de grootste pompenproducenten ter wereld.

Sinds kort is er een generatie pompen op de markt die zich als duurzame pompen voor het leven presenteren, omdat ze in Duitsland geproduceerd worden en omdat alle onderdelen vervangbaar zijn. Meeste opvallend is de AIR-X-PLORER DIGI, die onlangs de uitgebreide vergelijkingstest van Fiets Magazine won. “Aangenaam in gebruik, veel volume per slag, comfortabel pompen door dempingsveer, pompt soepel, ook op hoge druk en een uiterst nauwkeurig drukweergave,” aldus het testverslag. Deze ervaringen leveren de AIR-X-PLORER DIGI 10.0 een 9,3 waardering op van de technici van Fiets magazine. Ook de analoge versie van deze pomp, de AIR-X-PLORER 10.0, werd al als beste getest in het magazine ‘World of MTB’.

De AIR-X-PLORER pompen zijn meteen goed leverbaar. Een direct gevolg van productie ‘om de hoek’, in Sauerland. Geen productie in het verre Oosten waar SKS Germany nooit voor heeft gekozen, omdat ze met een constante kwaliteit willen produceren en geen lange transportlijnen wensen. Omdat ze Made in Germany zijn geeft SKS 5 jaar fabrieksgarantie.

SKS streeft ernaar dat elk soort fietser de pomp vindt, die hem of haar past. Dat kan de degelijke instappomp AIRKOMPRESSOR COMPACT 10 van € 29,99 euro zijn, een stabiele, stalen pomp met een prettig in de hand liggende kunststof handgreep. Meer eisende fietsers kunnen ook kiezen voor de AIRMOTION 12.0 van  € 49,99, die pompt tot 12 bar en een hooggeplaatste precisiemanometer heeft. Of voor de testwinnaar AIR-X-PLORER DIGI 10.0  met digitale weergave tot 10 bar in twee decimalen achter de komma, dankzij de hightech sensortechnologie. Ook in het donker is de druk goed afleesbaar. Beide pompen hebben een forse stalen pompbuis, metalen voet, Soft-Touch handgreep, een extra lange hogedrukslang met Multi Valve-kop ‘MV EASY’, die past op alle ventielen. Met 5 jaar fabrieksgarantie en 2 jaar op de elektronica. Adviesprijs van de DIGI is € 59,99.

Ook de vraag naar het cultproduct van SKS Germany is nog steeds hoog. Deze pomp was zijn tijd ver vooruit. Want de Rennkompressor was in 1966 al een pomp voor het leven. Er zijn zoveel fietsers die deze pomp nog steeds in de schuur hebben staan. Met onverwoestbare stalen buis, gietijzeren voet, precisiedrukmeter, kenmerkende uitklapvoeten en het houten handvat. Pompt moeiteloos tot maar liefst 16 bar. Adviesprijs € 64,99.

Meld je aan voor de gratis Branche Update van NieuwsFiets

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

NieuwsFiets Media & Events Nieuwe Dukenburgseweg 9 6534 AD Nijmegen

© NieuwsFiets Media  |  website door Bakker Ontwerp  |  Sitemap  |  Privacyverklaring